Escriptori Compartit -edició TARDOR 2020-

Acompanyament de projectes literaris

1. Què és l’Escriptori Compartit?

És el taller d’acompanyament de projectes literaris, amb sis sessions quinzenals, grups molt reduïts i un seguiment integral del projecte (de la idea a la publicació). A la sessió no només comentem els textos, sinó tot el procés creatiu, per tal d’evitar els bloquejos. A l’Escriptori el teu projecte creixerà, prendrà forma. Aquella gran idea que tens al cap es farà real.

2. Vols dir que és per a mi?

Si ets d’aquelles persones amb grans idees, però a qui costa trobar temps per escriure, l’Escriptori és per a tu. Moltes vegades, els alumnes em diuen que l’Escriptori és la seva àncora amb l’escriptura, les dates d’entrega són aquella ajuda necessària per posar-s’hi. I és que sense dates d’entrega moltes vegades els projectes es van posposant, fins que s’esgota aquella necessitat de dir alguna cosa. És una pena que la rutina tingui tant de pes i ens impedeixi escriure aquella gran novel·la, aquell conte o poema, el que sigui que vulguem escriure, en molts casos des de fa temps. El taller, el grup, jo mateix, som factors que ajudem que tiris endavant el teu projecte, que no perdis la motivació durant tot el procés.

Si t’hi sents identificat, molt probablement l’Escriptori és per a tu.

3. Què em pot aportar treballar en grup?

Els grup de treball és molt potent. Es crea un vincle que ens permet compartir de veritat els textos, les penes i les alegries. El grup fa de guia i permet viure en companyia el que no deixa de ser un procés molt personal. No cal seguir cegament els suggeriments dels companys, però sí que et serviran per aprendre més sobre el teu projecte.
A més, una part fonamental de l’Escriptori és aprendre a llegir críticament el propi text. I com es fa això? Exacte: llegint els companys. I no et preocupis si no saps què dir davant d’un text. T’ensenyaré en què em fixo per tal que siguis tu qui vegi les coses. Et donaré consignes i t’ajudaré a esmolar la mirada lectora.

4. Com treballes?

El més important per mi, des que vaig començar a impartir l’Escriptori, és no lligar-me a cap cotilla. Quan treballem un projecte des d’una estructura massa rígida, preconcebuda, l’alumne perd el focus del que vol dir, la qual cosa sol acabar malament, amb el projecte a mig escriure (o pitjor, tot pensat) en un calaix. A l’Escriptori no imposem cap mètode, acompanyem el que hi ha i fins on tu vulguis. El camí és teu i el fem plegats. Jo poso sobre la taula la meva experiència, tant de la meva escriptura com de tots els projectes que he acompanyat (que ara ja són molts) i tu avances al teu ritme.

A nivell pràctic, el taller funciona d’aquesta manera: tens una setmana per escriure i per lliurar el teu text (d’unes 12 pàgines com a màxim). Des del dia de l’entrega fins a la sessió, llegiràs els textos dels companys, que després comentarem plegats.

4. Quan serà tot això que expliques?

Les sis sessions són DIMECRES o DIVENDRES, de 17 a 20h (parlarem de cada projecte aproximadament 30′)

Les dates de les trobades són les següents per al grup de DIMECRES (queden 3 places): 30 de setembre, 14 i 28 d’octubre, 11 i 25 de novembre i 9 de desembre.

I les del grup de DIVENDRES (una sola plaça disponible): 2, 16 i 30 d’octubre, 13 i 27 de novembre i 11 de desembre.

Els dos cursos comencen la setmana del 21/9.

Aquest primer trimestre (i molt segurament tot el curs) farem les sessions a través de videoconferència, a causa de la situació sanitària. Normalment les sessions les fem a la Llibreria Al·lots, però aquest primer trimestre no tindrem la sort de comptar amb un espai tan inspirador.

5. I quant costa?


El preu del taller són 270€. Si necessites fraccionar, et demanaré un primer pagament de 30€ + tres pagaments mensuals de 90€ (total de 300€). Com et sigui més còmode.

El preu inclou les sessions, la lectura, l’acompanyament setmanal i alguna sessió extra que farem per treballar algun tema en concret d’escriptura.  


Per tant, si…

  • Tens una idea d’escriptura i no saps com posar-t’hi
  • Tens un projecte que has mig abandonat i necessites ajuda per reprendre’l
  • Ja estàs escrivint, però saps que t’aniria bé una mica de guia, algú que et doni feedback del que estàs fent
  • Vols compartir el teu procés d’escriptura amb altra gent que està en una situació similar a la teva
  • I, sobretot, vols acabar el projecte i que no quedi a mitges

L’Escriptori és el teu curs.

  • Dos grups: dimecres (4 places) i divendres (2 places)
  • Inici: 21/9/2020.
  • 6 sessions quinzenals per comentar els textos (una setmana d’escriptura i una setmana de lectura i comentari) + alguna sessió per treballar aspectes concrets d’escriptura i creativitat.
  • Les sessions seran a través de videoconferència (aquest primer trimestre).
  • Preu: 270€ (únic pagament) o 300€ (fraccionat en tres pagaments de 90€ més una bestreta de 30€)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s