MICRO-CONTE: ELS SECRETS DEL PROCÉS CREATIU (TALLER D’ESCRIPTURA VIRTUAL)

“Tots voldríem que el procés creatiu fos obrir el document, escriure quatre paraules que sonin bé, fer unes cinc pàgines i seguir amb la nostra vida, tal qual. Però no funciona així. Potser en algun moment funcionarà així, algun dia concret en què saps molt bé què has de fer. Però en general escriure és treure aigua amb una galleda d’una barca que s’enfonsa enmig d’un riu i que es dirigeix directa a una cascada d’aquestes de quinze metres d’alt”.

Et sona?

L’altre dia reflexionava aquí mateix, al bloc, sobre el procés creatiu, i me n’he adonat que no el tenim clar. No sabem diferenciar bé les fases, ni quins són els obstacles i conflictes que desperta cada part del procés. Volem fer-ho tot de cop i ens angoixem perquè sentim la feina com a inassumible, i posposem l’escriptura: sempre acabem trobant alguna cosa millor on vessar la nostra atenció (un tronc on agafar-nos perquè no se’ns emporti l’aigua).

Conèixer bé cada fase del procés d’escriptura és vital per saber què t’espera en el camí de cada projecte literari que emprenguis; per estar preparat i saber què has de fer en cada moment, de quins obstacles t’has d’ocupar i de quins no

Qui no ha estat redactant mentalment el discurs per a un premi quan encara estàs immers de ple en el primer esborrany? O qui no ha començat a revisar un text, des de les profunditats i des de la superfície, tot alhora, quan possiblement no saps ni com acaba?

Com que hi ha més secrets dels que semblen, dissabte 22/5, de 10 a 14h impartiré el taller on explicaré les claus del procés creatiu. Ho farem de manera pràctica, agafant el gènere del micro-contecom a referència, per tal que puguis aplicar el que t’explicaré en un text concret.

Al taller:

  • Aprendràs com escriure un text narratiu, des del no-res fins al text complet i revisat, passant per la fase de planificació i redacció.
  • Descobriràs les claus del procés creatiu
  • Aprendràs a enfocar-te en el més important de cada fase, de manera que puguis reconèixer els conflictes i tirar endavant en els moments de tempesta creativa
  • Escriuràs un micro-conte d’una pàgina. Ens servirem de la seva brevetat per explicar les unitats bàsiques d’una narració
  • Aprendràs a donar profunditat a un relat a través dels personatges i dels seus conflictes interns
  • Rebràs el guió de la sessió i la teoria, per si necessites tornar-hi en algun moment



Serà el 22/5/21
de 10 a 14h

a través de Zoom
i el preu: 45€


Guanyaràs confiança i seguretat, una caixa d’eines d’escriptura més eficaç i la capacitat d’enfocar-te en cada moment del procés creatiu en allò que et serà més útil per avançar.

I, finalment, després del taller podràs enviar-me el conte per rebre’n els meus comentaris.

Escriu-me a rogercochelias@gmail.com si t’hi vols apuntar.
Et facilitaré el número de compte per fer el pagament, o el mòbil si prefereixes bizum.

Pots acabar de llegir l’article del blog aquí: QUAN NO SAPS QUÈ VOLS ESCRIURE (LES INTUÏCIONS #6)>>

Gràcies i una abraçada!
Roger

PD:  Seguim amb places per al residencial d’escriptura natural a Montpol>>. Ara que ja s’acosta l’estiu, potser tens més clar si podràs ser-hi o no. El grup que s’està formant és meravellós, passarem molt bons moments!  I a finals de mes anunciarem novetats! La Muriel en va poder parlar a l’Ara dissabte passat:

“Des de fa sis anys, l’escriptora organitza tallers, acompanyament individual en projectes literaris i fins i tot proposa residències d’una setmana en una masia enmig del Solsonès. “Passem set dies a la muntanya amb un grup d’entre deu i quinze persones –diu–. Passegem, llegim en veu alta, fem ioga, xerrem, mengem junts i fem classes. Amb tota una setmana per a un mateix, la creativitat flueix i dona resultats molt bons”.

Ja saps on trobar-nos a l’agost! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s