Acompanyament literari i creatiu

ESCRIPTORI COMPARTIT

El curs on acompanyo projectes d’escriptura. L’acompanyament és integral a tot el procés d’escriptura, el grup reduït, amb un màxim de 6 persones, que permet una atenció personalitzada i focalitzada en cada projecte. Aprofitem el treball en grup també per aprendre a llegir críticament, que és indispensable aprendre a llegir-nos.

A través de videoconferència.

+info: https://rogercoch.com/escriptoricompartit/

TALLER CREATIU

Un curs de deu setmanes per aconseguir una vida més creativa. Aprendràs a connectar amb la teva creativitat, a prioritzar el temps per als teus projectes, trobaràs la teva veu i aprendràs a mantenir la mirada activa com a font inesgotable d’estímuls creatius. Aprendràs a identificar i detectar els bloquejos, i a neutralitzar-los per tal d’escriure sense impediments.

A través de videoconferència.

+info: https://rogercoch.com/cursos/taller-creatiu/

RESIDENCIAL D’ESCRIPTURA NATURAL A MONTPOL

El clàssic d’escriptura de l’estiu. Sis dies per escriure. Al matí, taller; a la tarda escriptura. Un residencial que et canviarà la vida.

+info: https://rogercoch.com/cursos/residencialescripturamontpol/

TALLERS D’ESCRIPTURA (3h):

Tallers monogràfics per treballar aspectes concrets de la creativitat i l’escriptura, com la veu, la mirada o la relació amb el temps. Tallers que et faran escriure i descobrir molts dels secrets de la creativitat.

+info: https://rogercoch.com/cursos/tallers-de-no-escriptura/

TESTIMONIS

Núria:

“Amb el Roger aprens que com més veritat porta la veu, més arriba al lector. Per a que la veu porti veritat no vol dir que el que explica hagi de ser veritat, sinó que la veu està compromesa amb allò que explica.  A l’Escriptori Compartit no aprenem a fer escaletes ni a col·locar punts de gir seguint un patró, els punts de gir no estan a 14 pàgines de l’inici o 6 pàgines del final, sinó que aprens a trobar, escoltar i treure les veus que portes dins teu. 

Com arribem a aquestes veus? El Roger ens dona eines i fem exercicis pràctics per localitzar-les. Fa servir preguntes, reflexions, visualitzacions, música, i ens acompanya pels nostres túnels i les nostres coves (i que ens acompanyi s’agraeix perquè sinó no hi entraríem, que allà és molt fosc), i quan sentim una veu ens explica com escoltar-la i com ajudar-la sortir. Perquè aquí ve el més difícil, treure-la d’allà. L’enemic és a tot arreu, sempre està alerta, té agents repartits per tota la cova i la censura és la seva arma més poderosa. El que fa l’enemic és silenciar la veu, ofegar-la en el camí de sortida, impedir als personatges que expliquin les coses tal i com els van passar, volen emmudir les veus, o pitjor, falsejar-les amb la pretensió de que sonin millor, de què quedi bé o de fer-nos creure què allò no es pot dir perquè ens compromet massa. 

El que explica la veu té veritat, i potser no t’ha passat a tu però sí a ella i ho saps perquè ho has sentit i viscut amb ella i per això pots explicar-ho, perquè, d’alguna manera, tu també hi eres. És com si el Roger t’acompanyés fins al costat dels teus personatges i et deixés allà, escoltant-los i t’expliqués com treure’ls de la cova, cap a aquest món exterior, que està esperant sentir la seva història. 

Com que el que expliquen les veus és la seva veritat no necessitem construir estructures artificioses abans d’explicar-ho. T’ho expliquen i ja està. I les escoltes i ho narres, i els punts de gir hi són, però no perquè els posem allà on pensem que toca, sinó perquè apareixen inesperadament, com a autèntics punts de gir que són i no ho havies previst però ocorren mentre escrius, truquen a la porta a les tres del matí, es produeixen connexions fantàstiques que donen sentit a tot plegat, que saps que no podria ser d’altra manera i que has arribat allà on volies, però a la vegada no en tenies ni idea del que era fins que s’ha produït el gir.

Quan els textos s’escriuen des d’aquesta proximitat a la veu és quan funcionen, quan són autèntics, perquè aquestes veus van carregades de veritat i això es transmet. La veu té veritat perquè em compromet.”

Maria:

“Bé, m’ha rejovenit, m’ha donat seguretat, il·lusio per escriure i bon humor. Gràcies a tothom i especialment a tu Roger. No pensava que pogués seguir-lo i ho he fet!!!”

Residencial d’Escriptura Natural a Montpol

Una passada de curs. Molt recomanable per a tots aquells que teniu ganes de submergir-vos en l’escriptura creativa. Jo el vaig fer l’any passat i em va encantar. Els profes són un encant i l’hora de ioga amb la Romina no té preu. Maria Giberga

Si fer un curs d’escriptura amb la Muriel i el Roger ja és un aprenentatge brutal, fer un curs residencial amb ells, compartir escriptura, vida, àpats, ioga, riures i emocions, és una de les millorsexperiències que he viscut en els darrers anys. No només és molt recomanable aquest curs si tens un projecte d’escriptura, ho és també, i molt, a nivell vital. El conviure amb altres escriptors en un espai fabulós, en contacte directe amb la natura i guiats per la sàvia i lúcida mà de la Muriel i el Roger, fa que tot plegat siguin unes vacances literàries Magnífiques, amb majúscules. Concha Milla

Una estada meravellosa, inspiradora i revitalitzant. Pels matins elstallers, tardes de lectura o escrivint al teu ritme, el contacte amb la natura, la complicitat i el sentiment de comunitat amb les companyes, mirar les estrelles des de l’hamaca, els banys refrescants a la bassa, els jocs i els menjars compartits…La Muriel i en Roger porten el taller amb molta professionalitat i alhora saben crear un ambient relaxat i íntim. Una experiència creativa i terapèutica que segur que repetiré. Romina Queralt

Tinc molt bon record del curs Escriptura Viva al juliol de l’any passat. Estimulant i creatiu, del tot recomanable.  Àngela Navarro

 És una experiència que us recomano. Aquest any hi tornaré a anar. Pepa Julià