Escriptori Compartit

Acompanyament en grup de projectes literaris

 

1. Què és l’Escriptori Compartit?

És el taller d’acompanyament de projectes literaris que ofereixo, amb cinc sessions quinzenals de comentari de textos i cinc tallers d’escriptura, grups reduïts a sis persones i un seguiment integral del projecte (de la idea al text acabat). A l’Escriptori el teu projecte creixerà, prendrà forma. Aquella idea que tens al cap es farà real.

2. És per a mi?

Si ets d’aquelles persones amb grans idees, però a qui costa trobar temps per escriure, l’Escriptori és per a tu. Moltes vegades, els alumnes em diuen que l’Escriptori és la seva àncora amb l’escriptura, les dates d’entrega són aquella ajuda necessària per posar-s’hi. I és que sense dates d’entrega moltes vegades els projectes es van posposant, fins que s’esgota aquella necessitat de dir alguna cosa. És una pena que la rutina tingui tant de pes i ens impedeixi escriure aquella gran novel·la, aquell conte o poema, el que sigui que vulguem escriure, en molts casos des de fa temps. El taller, el grup, jo mateix, som factors que ajudem que tiris endavant el teu projecte, que no perdis la motivació durant tot el procés.

Si t’hi sents identificat, molt probablement l’Escriptori és per a tu.

3. Què em pot aportar treballar en grup?

El grup de treball és molt potent. Es crea un vincle que ens permet compartir de veritat els textos, les penes i les alegries del procés creatiu. El grup fa de guia i permet viure en companyia el que no deixa de ser un procés molt personal. No cal seguir cegament els suggeriments dels companys, però sí que et serviran per aprendre més sobre el teu projecte.


A més, una part fonamental de l’Escriptori és aprendre a llegir críticament el propi text. I com es fa això? Exacte: llegint els companys. I no et preocupis si no saps què dir davant d’un text. T’ensenyaré en què em fixo per tal que siguis tu qui vegi les coses. Et donaré consignes i t’ajudaré a esmolar la mirada lectora.

4. Com es treballen els projectes, a l’Escriptori Compartit?

A l’Escriptori Compartit no ens lliguem a cap cotilla. Quan treballem un projecte des d’una estructura massa rígida, preconcebuda, l’alumne perd el focus del que vol dir, la qual cosa sol acabar malament, amb el projecte a mig escriure en un calaix. A l’Escriptori no imposem cap mètode, acompanyem el que hi ha i fins on tu vulguis. El camí és teu i el fem plegats. Jo poso sobre la taula la meva experiència, tant de la meva escriptura com de tots els projectes que he acompanyat (que ara ja són molts) i tu avances al teu ritme.

A nivell pràctic, el taller funciona d’aquesta manera: tens una setmana per escriure i per lliurar el teu text (d’uns 20.000 caràcters com a màxim). El dia d’entrega és el dia que fem el taller d’escriptura d’una hora i mitja, que a més ens serveix per compartir breument el procés creatiu. Des del dia de l’entrega fins a la sessió, llegiràs els textos dels companys, que després comentarem plegats.

4. Quins grups i quins horaris hi ha disponibles?

Les sis sessions són DILLUNS o DIVENDRES, de 17 a 20h (parlarem de cada projecte aproximadament 25′)

Les sessions són a través de videoconferència, amb Zoom.

PLACES DISPONIBLES:

DIMECRES MATÍ: COMPLET

DIVENDRES TARDA: COMPLET5. Preu:


El preu del taller són 290€. Pots fraccionar el pagament.

El preu inclou les cinc lectures, les sessions de comentari de text (3h), els pre-Escriptoris (1h i 30′) i l’acompanyament setmanal.


Per tant, si…

  • Tens una idea d’escriptura i no saps com posar-t’hi
  • Tens un projecte que has mig abandonat i necessites ajuda per reprendre’l
  • Ja estàs escrivint, però saps que t’aniria bé una mica de guia, algú que et doni feedback del que estàs fent
  • Vols compartir el teu procés d’escriptura amb altra gent que està en una situació similar a la teva
  • I, sobretot, vols acabar el projecte i que no quedi a mitges

L’Escriptori és per a tu.

 

  • 5 sessions quinzenals per comentar els textos + 5 sessions de pre-Escriptori
  • Les sessions seran a través de videoconferència.
  • Preu: 290

Escriu-me a rogercochelias@gmail.com per reservar la teva plaça!