Paisatges interiors, escriptura i ioga a Can Poca Roba (Sant Pere de Torelló)

Paisatges interiors: escriptura viva i ioga

Taller residencial de cap de setmana, 14 i 15 de març, a Can Poca Roba (Sant Pere de Torelló – L’Esquirol)


En aquest taller de cap de setmana aprendràs una nova manera d’escriure, més natural, més de dins, més connectada amb allò que, justament, ens porta a l’escriptura. L’he anomenat “escriptura viva” precisament per això, perquè considero que l’escriptura ha d’estar connectada amb la veu interna, ha de ser orgànica, viva, on és més important el procés que el resultat i que a major obertura millors textos. Hi crec profundament, perquè ho he vist en els meus propis ulls en els alumnes que han passat per les meves mans i perquè jo mateix he estat bloquejat molt de temps i he provat altres maneres d’afrontar l’escriptura, i aquesta la que millors resultats m’ha donat (bàsicament la que m’ha permès acabar els textos) i amb la que més he gaudit de l’acte d’escriure.


Aquest taller de cap de setmana prové directament del curs residencial d’Escriptura Viva de Montpol, on ja hem consolidat un espai de ioga nidra i escriptura, gràcies a la col·laboració de la Romina, que repeteix aquí. El ioga nidra és una tècnica de relaxació progressiva que condueix a un estat entre la vigília i el son molt propici per desvetllar la creativitat. Aquest estat permet visualitzar amb molta claredat el que la Romina va narrant. Això, aplicat a l’escriptura, té un valor enorme, ja que ens demostra que si aconseguim relaxar el cos primer, després l’escriptura brolla de dins nostre amb espontaneïtat, de manera natural, com una font de paraules.

Al taller, que combinarà sessions de ioga suau amb sessions d’escriptura viva (molt similars a les dels tallers de dissabte) treballem des del cos, perquè és al cos que hi és tot, perquè és del cos que surt el fil que hem d’estirar quan expliquem una història, quan escrivim un text. Al cos, hi ha les emocions i els conflictes que ens acosten als personatges. Quan escrivim des del cos, plorem, sentim eufòria, vivim l’escriptura com un procés, com un camí que ens allunya de les mirades dels altres i ens porta cap a dins nostre.Per això la proposta és aquesta: obrir el cos i la ment primer amb les sessions de ioga, per tal d’afrontar l’escriptura des de la màxima obertura possible. Això ens connectarà més amb el que volem dir, potser fins i tot ens permet veure clarament què és el que volem dir. I en tot cas la veu escrita serà clara, natural, connectada. És aquest l’objectiu principal que busquem, facilitar l’anar cap endins, l’entrada natural en la dimensió de l’escriptura, que se situa fora del temps.

El taller consistirà en tres sessions dobles de ioga i escriptura. Començarem a les 10:30 del dissabte i acabarem diumenge després de dinar.Si notes que et costa trobar moments per tu, per escriure o pel que sigui; si et notes desconnectat d’allò que escrius, si notes distància entre tu i la teva veu; si notes que necessites connectar amb el que vols explicar i no saps com; vine i trobarem el camí junts.Serà un cap de setmana meravellós, molt intens, on posarem el focus en la connexió amb el cos i deixarem sortir allò que trobem dins nostre a través de l’escriptura. Em fa una il·lusió boja fer aquest taller, perquè té tot el sentit del món amb la resta de propostes d’escriptura que impulsem des d’Escriptura Viva. I, a més, en un entorn com el que es pot veure a les fotos. Una meravella, perfecte per fer volar la imaginació i fer créixer la creativitat.


On: Can Poca Roba (Sant Pere de Torelló – L’Esquirol)
PREU: 190€ (estada, àpats i taller). Si hi estàs interessat/da, pots pot reservar plaça amb una bestreta de 60€ (posa’t en contacte amb mi i et faré arribar les indicacions).
CONTACTE: 644 36 80 53 – rogercochelias@gmail.com
PROFESSORAT I COL·LABORADORS:

Roger Coch és llicenciat en Filologia, màster en Estudis Literaris, màster en Musicoteràpia, co-autor de  L’Esfera, autor d’Udzu i professor d’escriptura des de 2012.

Romina Queralt és professora titulada de Hatha Ioga per l’AEPY (Associació Espanyola de Practicants de Ioga) i per l’Institut Internacional Sivananda. Ha treballat a diversos centres de ioga a Catalunya i Grècia. Durant el taller, per als que s’hi vulguin sumar, oferirà sessions de ioga suau, en les quals prepararem el cos i la ment per a l’escriptura a base d’estiraments, exercicis de respiració conscient i relaxacions. Algun vespre també ens guiarà en una sessió de ioga nidra, una tècnica de relaxació progressiva que condueix a un estat entre la vigília i el son molt propici per desvetllar la creativitat.