Residencial d’Escriptura Natural a Montpol

AGOST 2022

De l’1 al 6 i del 8 al 13 d’agost

Tens un projecte literari entre mans i no trobes temps per acabar-lo?

Necessites despertar la teva creativitat?

Vols escriure i compartir el teu procés creatiu amb més gent?

El Residencial d’Escriptura Natural a Montpol és per a tu!

QUÈ ÉS EL RESIDENCIAL D’ESCRIPTURA NATURAL DE MONTPOL?

És un taller residencial de sis dies, a la casa de colònies de la Rectoria de Montpol, organitzat per la Muriel Villanueva i el Roger Coch. La proposta combina els tallers d’escriptura en grup amb espais els espais d’escriptura individual, a més d’altres activitats opcionals (passejades, cinema, improvisació musical, exercicis de moviment i cos, etc).

TALLERS D’ESCRIPTURA:

Els tallers seran al matí, impartits per la Muriel i el Roger, i et permetran aprofundir en la teva escriptura, des d’un enfocament creatiu que et desbloquejarà i amb la intenció que aprenguis aspectes essencials de narrativa, com la direcció d’un text o la caracterització de personatges. És un taller molt complet, per a tots els nivells (des que els que s’introdueixen en això d’escriure com els que ja venen més rodats), en què agafaràs idees per als espais d’escriptura individual. I, a més, a l’aire lliure. Et revolucionarà l’escriptura!

RESIDENCIAL:

A les tardes la Rectoria Montpol esdevindrà una residènca d’escriptors, on cadascú podrà triar entre la multitud d’espais disponibles el seu racó per a l’escriptura individual. Podràs escriure durant unes quantes hores seguides sense haver-te de preocupar de res més el que et vingui de gust, ja sigui seguint la inspiració nascuda durant les propostes del matí, ja sigui avançant un projecte personal de contes, novel·la, teatre, etc.

I quan ho necessitis comptaràs amb nosaltres i amb la nostra experiència com a acompanyants de processos d’escriptura: disposaràs d’una hora de tutoria conjunta (amb la Muriel i el Roger alhora) per parlar del teu projecte. T’ajudarem a entendre millor les claus que fan que la teva història funcioni i a salvar els obstacles i dubtes que s’hi interposen.

DATES (DOS TORNS): 

1-6 AGOST

8-13 AGOST

ENTORN I CASA:

La casa de colònies de Montpol ofereix un espai inigualable per al residencial d’Escriptura Natural. Des dels edificis de l’Escola a la Rectoria, passant pels boscos, la capella, els prats, ombracles i porxos. Trobaràs el teu raconet per escriure, així com la inspiració, tant a l’aire lliure com als espais interiors.

A més, l’entorn t’ofereix la possibilitat d’anar d’excursió, per refrescar les idees i moure el cos.

L’allotjament és en lliteres en habitacions compartides i amb lavabos compartits, però el nombre de places està limitat perquè ningú no hagi de pujar a una llitera de dalt si no ho desitja i per les restriccions que tenen a veure amb la situació sanitària per covid-19. Les habitacions es ventilaran contínuament.

Per als àpats pots indicar si tens alguna intolerància alimentària, perquè ho tinguin en compte a la cuina.

IMPARTIT PER:

  • Muriel Villanueva és escriptora i té més de quinze anys d’experiència com a professora d’escriptura. Ha escrit una trentena d’obres, entre les quals hi ha novel·les, llibres de contes, obres de teatre i poemaris. Ha guanyat diversos premis literaris.
  • Roger Coch és escriptor i té més de nou anys d’experiència com a professor d’escriptura i creativitat. Co-autor de  L’Esfera, autor d’Udzu i d’alguns contes publicats en revistes.

FOTOS

PREU i DESCOMPTES:

650€


Descompte fins al 21 de març

590€

Per reservar la teva plaça cal fer el pagament de la bestreta (100€) a través de transferència (o bizum: 644 36 80 53) al número de compte que et facilitarem. En cas que el residencial no es pugui dur a terme per raons de força major et tornarem l’import de la bestreta o el guardarem per a futurs tallers i cursos (el que ens diguis). Si cancel·les la reserva a menys d’un mes de l’inici del residencial (juliol) l’import no es retornarà (quedarà per a properes edicions o per a qualsevol dels altres cursos i tallers que oferim, tant la Muriel com el Roger).

Si vols venir acompanyat, els teus amics o familiars tenen l’opció de pagar només allotjament i àpats i gaudir d’hores de lectura, passejades i visites culturals.

CONTACTE: 644 36 80 53 (Roger) – rogercochelias@gmail.com i muriel.villanueva@gmail.com

TESTIMONIS:

Una passada de curs. Molt recomanable per a tots aquells que teniu ganes de submergir-vos en l’escriptura creativa. Jo el vaig fer l’any passat i em va encantar. Els profes són un encant i l’hora de ioga amb la Romina no té preu. Maria Giberga

Si fer un curs d’escriptura amb la Muriel i el Roger ja és un aprenentatge brutal, fer un curs residencial amb ells, compartir escriptura, vida, àpats, ioga, riures i emocions, és una de les millorsexperiències que he viscut en els darrers anys. No només és molt recomanable aquest curs si tens un projecte d’escriptura, ho és també, i molt, a nivell vital. El conviure amb altres escriptors en un espai fabulós, en contacte directe amb la natura i guiats per la sàvia i lúcida mà de la Muriel i el Roger, fa que tot plegat siguin unes vacances literàries Magnífiques, amb majúscules. Concha Milla

Una estada meravellosa, inspiradora i revitalitzant. Pels matins els tallers, tardes de lectura o escrivint al teu ritme, el contacte amb la natura, la complicitat i el sentiment de comunitat amb les companyes, mirar les estrelles des de l’hamaca, els banys refrescants a la bassa, els jocs i els menjars compartits…La Muriel i en Roger porten el taller amb molta professionalitat i alhora saben crear un ambient relaxat i íntim. Una experiència creativa i terapèutica que segur que repetiré. Romina Queralt

Tinc molt bon record del curs Escriptura Viva al juliol de l’any passat. Estimulant i creatiu, del tot recomanable.  Àngela Navarro

 És una experiència que us recomano. Aquest any hi tornaré a anar. Pepa Julià