biografia.

ROGER COCH ELIAS (BARCELONA, 1990)

VI Premi de Narrativa Antoni Vidal Ferrando de la Vila de Santanyí 2023 per la seva novel·la Les cinc ciutats d’Ul-dri’ak (AdiA, 2023).

En Roger Coch Elias (Barcelona, 1990) és escriptor i es dedica a acompanyar projectes literaris i a impartir tallers d’escriptura i creativitat.

Autor d’Udzu (Males Herbes, 2017) i co-autor, juntament amb la Muriel Villanueva (amb el pseudònim Muriel Rogers), de la trilogia La Esfera (Planeta, 2016; traducció catalana Columna, 2016): Sin alas, Alas de Ícaro i El vuelo del fénix. 

 

Ha publicat el conte La mà blanca a Branca #3: Ritu. Ha rebut la beca per a la creació literària 2021 i 2022 per les obres Les esquerdes i Les altres dimensions, respectivament. 

Va estudiar Filologia Catalana a la UB (2008-2012) i, al mateix temps, a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès va cursar, els cursos d’Escriptura per a joves escriptors, Iniciació a la narrativa, Narrativa, Conte I, Literatura universal i Literatura contemporània. És màster en Filologia Catalana Avançada (2013) i en Musicoteràpia (2016).

Va ser professor de l’Escola d’Escriptura, on, des del 2013 fins al 2018, va impartir cursos de tot l’itinerari per a narradors, com Narrativa, Novel·la I, Novel·la II, Conte II i Fi de projecte. Des del 2019, imparteix tallers d’acompanyament literari en grup (l’Escriptori Compartit, creat per la Muriel Villanueva, de la qual en va prendre el relleu) i fa acompanyament individual de projectes literaris. També ha impartit tallers d’escriptura, de creativitat i altres per a biblioteques, llibreries i associacions i el residencial d’escriptura a Montpol (des del 2018).

Escriptura
Natural.

És co-fundador (juntament amb la Muriel Villanueva) del projecte Escriptura Natural, una iniciativa per a l’acompanyament en l’art de l’escriptura, el desenvolupament de la creativitat i el suport en processos creatius.